Erfgoed uit de koloniale tijd - Water - Kerstaktie 03-12-1999

KOMT U OOK OP WOENSDAGAVOND??
Vanavond, 8 December 1999 vanaf 19:30 zal SKIBRA een presentatie verzorgen in de aula van basisschool De Cramignon in Eijsden, ingang Breusterstraat 43, waarop iedereen van harte uitgenodigd is.
Wij zullen U vertellen over ons werk en over alles wat daarbij komt kijken. Natuurlijk kunnen we dagen achtereen vertellen, video tonen en foto’s met U bekijken. Dat gaat helaas niet, maar we willen toch onze ervaringen met U delen en U zo goed mogelijk informeren.
 • Over onze werkzaamheden in het algemeen, en over onze Escola dos Anjos en het leven in de sloppenwijk San Martin in het bijzonder. 
 • Over Uw en onze successen, maar ook over de uitdagingen waarvoor we ons steeds weer geplaatst zien.
 • Over onze vastberadenheid om te blijven vechten voor kansen op langere termijn voor kinderen en hun toekomstige kinderen. 
 • En over onze hoop op Uw blijvende steun voor SKIBRA. Want zonder Uw trouwe steun kunnen wij niet.
 • ERFGOED
  Het is nog slechts 112 jaar geleden, dat de slavernij in Brazilië officieel werd ‘afgeschaft’. De mensen die toen ‘vrij’ kwamen en hun kinderen, zijn de grootouders van de huidige generatie. Opgegroeid zonder gevoel van eigenwaarde. Zonder idee van hun leven plannen (hoe kan dat, als slaaf zijnde), zonder scholing, zonder kans op betaald werk en zonder onderkomen. De Escola dos Anjos ervaart dagelijks, hoe weinig ouders nu nog kunnen lezen, laat staan hun kinderen iets leren. Hoeveel honger en ziekte er rondwaart.

  WATER
  De eerste levensbehoefte, water, is op rantsoen in Recife. Reeds eerder schreven we dat slechts ééns per 8 dagen, er water staat in de leidingen onder de straat. Zonder kracht, om door de watermeter te komen. Daar is sinds 3 december 1999 verandering in gekomen. Het probleem van de rantsoenering is opgelost! De waterleidingmaatschappij STAAKT !!!

  KERSTMIS
  Sturen van pakjes met eten is niet mogelijk. Ook niet wenselijk, want dat schaadt ook de kleine huiswinkeltjes in de sloppenwijk. Ook niet verstandig, want douanemensen hebben ook een goede neus en honger.

  Maar we kunnen wel ter plekke kerstpakketten samenstellen, gekocht bij juist die ploeterende kleine winkeltjes in de sloppenwijk. Vindt U dit ook een goed idee, spaar dan die kalkoen en laat ons het hoogstnoodzakelijke water en eten in een basispakket brengen bij diegenen die dat het meest nodig hebben. Stort dan een kleine bijdrage op onze bank of girorekening (Rabobank Eijsden 11.50.83.413 of Postgiro: 208356 t.n.v. SKIBRA te Eijsden) onder vermelding van "kerstpakket". Een betere afsluiting van het Jaar van het Kind kunnen wij ons nauwelijks indenken. 

  Help ons alstublieft, wordt ook donateur!!

  Stichting Kinderzorg Brazilië:
  Klimmerseind 4, 6245 HH Eijsden
  Telefoon/fax: (043) 409 80 34
  e-mail: skibra@bigfoot.com
  Rabobank Eijsden: 11.50.83.413 
  Ons "huisadres" op het Internet is HTTP://MEMBERS.BIGFOOT.COM/~SKIBRA