DENGUE, BESTRATING VOOR
ESCOLA DOS ANJOS

25-03-2002

Mosquito da Dengue

De Dengue die sinds januari in opmars is heeft alleen al in de staat Pernambuco geleid tot 41660 meldingen van besmetting. Ruim 27000 daarvan zijn bevestigd. De Escola dos Anjos in Recife, de hoofdstad van Pernambuco, heeft ook al gevallen van besmetting onder de kinderen en hun ouders geregistreerd. Er zijn grote campagnes gestart om de mug AEDES AEGYPTI uit te roeien. Daarin doet uiteraard ook de Escola dos Anjos mee. Men leefde lang in de veronderstelling dat Dengue in BraziliŽ vrijwel uitgeroeid was. Echter het aantal zieken dat nu geregistreerd is is in drie maanden tijd al het drievoudige van het aantal in het gehele jaar 2001.
Het is niet mogelijk om preventief te enten, noch zijn er goede medicijnen om Dengue te bestrijden. Het is zelfs levensgevaarlijk pijnstillers in te nemen waarin Acetyl Salicilzuur zit, zoals APC of Aspirine.
Verschijnselen van Dengue lijken op die van griep, met koorts, en overal in het lichaam pijn, alleen is het veel ernstiger, veel pijnlijker en levensgevaarlijk.
Men is grote voorlichtingscampagnes gestart om de bevolking te wijzen op maatregelen die men kan nemen om het gevaar in te dammen. Dat heeft vooral te maken met hygiŽne en het opruimen of ontsmetten van stilstaand water, aangezien afval, vochtige muren en stilstaand water de broedplaatsen vormen voor de Dengue-mug. Deze is blijkbaar niet meer zo gevoelig voor de chenmische bestrijdingsmiddelen, reden waarom de regering bacteriŽn inzet om een biologische oorlog tegen de mug te voeren met behulp van 1,3 ton geÔmporteerd bestrijdingsmiddel gebaseerd op de bacterie Bacillus Truringiensis Israelensis. Dit is tekenend voor de paniek die aan het ontstaan is, als U weet dat zelfs kleren die als gift gestuurd worden altijd bewijsbaar ontsmet moest zijn. En nu wordt dan een allochtone bacterie massaal ingevoerd.

BESTRATING VOOR ESCOLA DOS ANJOS
De rua Mineirol‚ndia, waar de Escola dos Anjos ligt, wordt als onderdeel van een verbeterprogramma voor de wijk San Martin voorzien van riolering en asfalt. Dit programma heeft een extra impuls gekregen door de strijd tegen Dengue, omdat op de onverharde wegen in de wijk altijd grote plassen water liggen, waarin de larven van de muggen groeien. Voor de Escola dos Anjos natuurlijk een grote vooruitgang. Los van de verbetering voor de gezondheid, hebben we nu het vooruitzicht dat de kinderen niet meer met klodders modder aan hun voeten de school binnenkomen.
Bestratingswerkzaamheden
Dus minder zwaar poetswerk voor de onderwijzeressen.

WE HEBBEN ECHT HULP NODIG!
Wij blijven eraan werken om situatie van onze 100 schoolkinderen en hun families te verbeteren, onder meer door goed te zorgen voor de onderwijzeressen en zijn blij met alle hulp die we via de actie ADOPTEER EEN JUF krijgen.
NADJA, ROSEANE, ANA PAULA, EDNA en QUIT…RIA wonen allen in de wijk San Martin, leven op het bestaansminimum en werken desondanks toch op basis van vrijwilligheid in onze school. Uit liefde voor de kinderen beschouwen zij dit als hun levensopdracht. Zij krijgen van SKIBRA wel een vergoeding, maar die staat in geen verhouding tot echte salarissen voor onderwijzeressen. Daar willen we verbetering in brengen, want wij willen deze ĎEngelení niet kwijt. Zij kunnen op ons rekenen. DOET U AL MEE? Voor een kleine bijdrage per maand helpt U ons dan om de ESCOLA DOS ANJOS in stand te houden EN BOUWT U MEE AAN EEN BETERE TOEKOMST VOOR DE ARMSTEN IN DE WIJK SAN MARTIN, in RECIFE, BRAZILIň.
Vul de machtiging vandaag nog in en stuur hem naar de bank. BIJ VOORBAAT DANK!