ACTUALITEITEN

06-05-2002

Hoewel DENGUE nog in alle hevigheid woedt, gaat nu de aandacht van de Braziliaanse pers vooral uit naar de verkiezingen en de soap-achtige schandalen er omheen. Alle presidentskandidaten halen elkaar liefdevol onderuit en dat kunnen ze ook makkelijk doen, omdat er geen enkele brandschoon is. (Waar hebben we dat meer gezien?).  
Er is al wekenlang een staking van onderwijzers in RECIFE gaande waardoor 150.000 kinderen niet naar school kunnen, natuurlijk met als inzet een stevige salarisverhoging. Gelukkig hebben onze onderwijzeressen van de Escola dos Anjos geen behoefte daaraan mee te doen, ondanks het feit dat hun vergoedingen in geen verhouding staan tot geldende salarissen voor onderwijzers in Brazilië. Hun motivatie is om zoveel mogelijk kansarme kinderen op weg te helpen. Echt een EQUIPE OM TROTS OP TE ZIJN en om te koesteren. Door de actie ‘Adopteer een Juf’ is hun situatie al wat verbeterd en hebben zij ook meer vertrouwen gekregen betreffende hun toekomst.
Ook de crisis in Argentinië is natuurlijk vóórpaginanieuws in Brazilië. Het economische wel en wee van beide staten is onderling sterk afhankelijk. Met name echter de criminaliteit binnen het politiecorps (Militaire, Federale zowel als Gemeente Politie) en binnen de overheidsorganen staat steeds meer in het nieuws.
Daarbij gevoegd ook de verhalen over misbruik van kinderen door priesters, medici en anderen, maken de heksenketel compleet.


Temidden van al deze ontwikkelingen gaat de Escola dos Anjos ‘gewoon’ door. Het eerste trimester is afgesloten met een proefwerkweek en met wat spanning-brekende lessen zoals lessen over fruit (Ananas, Mango, Passievruchten, etc.) en de waarde daarvan voor de mensen. Wat is eetbaar en wat niet, wat kun je ervan maken en hoe te bereiden. De onderwijzeressen kochten veel fruit in verschillende soorten om te demonstreren. Natuurlijk eindigt zo’n les heel smakelijk en gezond voor alle kinderen. (Zie foto).
 
Er is veel verzuim door ziekte (Dengue, vermoeidheid, mazelen, waterpokken). Ook zijn we bezorgd over het gezin van onze leerlingen Yasmin en Wallison. Hun vader heeft Leukemie en de toekomst van het gezin ziet er daarom nog slechter uit dan al het geval is. Onze Engelen (onderwijzeressen) bekijken hoe ze kunnen helpen.

DOE MEE!!!!
Wij blijven eraan werken om situatie van de onderwijzeressen (vrijwilligsters) te verbeteren en zijn blij met alle hulp die we via de actie ADOPTEER EEN JUF krijgen. NADJA, ROSEANE, ANA PAULA, EDNA en QUITÉRIA verdienen onze financiële ondersteuning voor 1000 % en kunnen op ons rekenen. Doet daarom ook mee en treedt toe tot ons Leger van Engelen! Voor een kleine bijdrage per maand helpt U ons dan om de ESCOLA DOS ANJOS in stand te houden EN BOUWT U MEE AAN EEN BETERE TOEKOMST VOOR DE ARMSTEN IN DE WIJK SAN MARTIN, in RECIFE, BRAZILIË.
Vul de bon vandaag nog in en stuur hem naar de bank. BIJ VOORBAAT DANK!!!