COPA DO MUNDO: PENTA CAMPE√O!

01-07-2002

copa DE CUP IS BINNEN!
Hoewel in BraziliŽ een hoge mate van ontevredenheid heerste over de nationale voetbalploeg, lijken de rijen weer gesloten nu de PENTA binnen is, de VIJFDE wereldcup. Het volk heeft nieuwe (of opgepoetste) helden en heeft dus weer iets om trots op te zijn. BraziliŽ is terecht kampioen, aangezien ze alle wedstrijden in het toernooi wisten te winnen. Maar het had wat artistieker gekund. Daar maalt nu even niemand om. Meteen na het behalen van de cup verschenen er allerlei aardige teksten op de site van GLOBO.COM.BR, zoals ĒIedereen tevreden, zij het bier en wij de cupĒ, of† ďDuitsland stond net als BraziliŽ 7 keer in een WKfinale, maar zij hebben de meeste finales verloren, HIHIHIHIĒ.
De president van BraziliŽ was toch zo verstandig om niet goed te vinden dat Maandag 1 juli een nationale feestdag zou zijn. Gelukkig maar! Er moet ook nog gewerkt worden.


NEKKRAMP.
Bijvoorbeeld aan het steeds verder verbeteren van hygiŽne en gezondheidszorg. Nu het nieuwtje er af is, haalt de knokkelkoorts (DENGUE) de voorpaginaís niet meer. Is echter nog lang niet bedwongen. Daaroverheen komt ook meningintis (Nekkramp) steeds vaker voor. Een collega-school van de Escola dos Anjos heeft een week de deuren dichtgehouden na de dood door nekkramp van twee leerlingen. Massale inentingscampagnes zijn er (nog) niet, vanwege de kosten en de beschikbaarheid van het vaccin. Als je je als particulier wil laten inenten kost dat omgerekend zoín 100 Euro. Dat hebben de meest bedreigde mensen niet. Ook weten de mensen in onze doelgroep niet, hoe ze nekkramp snel kunnen herkennen. Daarom organiseert de Escola dos Anjos deze week bijeenkomsten met de ouders, om hen zoveel mogelijk voorlichting en tips te geven.

Ook op de Escola dos Anjos is nu schoolvakantie. Tijd om aandacht te besteden aan afspraken met de gemeente Recife en samenwerking te zoeken met andere braziliaanse organisaties. En tijd om onderhoud aan de school te plegen. Intussen blijven wij als SKIBRA ervoor zorgen dat onze braziliaanse juffen hun werk kunnen blijven doen. DOET U AL MEE? Voor een kleine bijdrage per maand op ABN/AMRO rekening 41.37.61.622 of Postgiro 208356 tnv STICHTING KINDERZORG BRAZILIň† helpt U ons om de ESCOLA DOS ANJOS in stand te houden en bouwt U mee aan een betere toekomst voor de armsten in de wijk San Martin, Recife, BraziliŽ.
Vul de machtiging vandaag nog in en stuur hem naar de bank. BIJ VOORBAAT DANK!!!jbon