STAATSBEZOEK(2), ESCOLA DOS ANJOS 

02-04-2003


Staatsbezoek (2).
Zoals in de binding van 12 maart al aangekondigd, bracht Hare Majesteit de Koningin samen met Prices Máxima en Prins Willem-Alexander een bezoek aan Brazilië, van 24 tot 28 maart j.l.
We hoopten al dat onze Escola dos Anjos op een of andere wijze haar voordeel kan doen met dat bezoek. Dat hopen we nog steeds. De juffen hebben echter niet afgewacht of het Koninklijk bezoek ook bij de Escola dos Anjos zou opdagen. Op de dag dat het gezelschap Recife bezocht, zijn de juffen Quitéria, Roseane en Ana Paula samen met een paar leerlingen naar het hotel Recife Palace getogen en hebben daar 5 uur staan wachten op de aankomst van Hare Majesteit, Willem-Alexander en Máxima.
Met een haastig geschreven spandoek, de Nederlandse vlag en een grote oranje vlag zijn ze blijven wachten. Eén van de kindjes moest overgeven, zijn t-shirt moest in de oceaan even gewassen worden. En allemaal hadden ze honger en dorst, in de hete zon. De bewaking en de Polícia Civil gaven hen een mooi plaatsje bij de entree van het hotel.

maximaturma
Het wachten werd beloond, tegen de avond kwam het gezelschap aan en Máxima stapte als eerste uit. Onze directrice gaf haar een hand en vroeg of zij het was… en Máxima zei, ja hoor, wij zijn het en riep Willem-Alexander.
 máxima
Er werd wederzijds kennis gemaakt en vervolgens mochten ze samen op de foto, Willem-Alexander hield Roseane vast en Máxima stond naast Quitéria, die in enkele volzinnen het hele verhaal van SKIBRA en de Escola dos Anjos deed en Máxima ook wat informatie op papier in de hand drukte.
Roseane was er helemaal van ondersteboven, dat ze door een levensechte blonde prins was vastgehouden. De Koningin werd echter door de bewaking meteen het hotel in begeleid, zij heeft wel naar iedereen gelachen en gewuifd. Helaas, door de foto’s die tijdens het wachten werden gemaakt, bleek er te weinig energie in de batterijen over te zijn om in het avondlicht nog te flitsen. Vandaar dat de foto’s erg donker uitvielen. De belevenis was er niet minder om.
Maxima e Quitéria
De kinderen stonden alles een beetje bevreemd te bekijken. Wilden daarna wel weten of dat nou een heuse koning en koningin waren geweest.

ESCOLA DOS ANJOS.
De voorbereidingen voor de uitbreiding van de Escola dos Anjos met een speelterrein en extra lesruimte zijn inmiddels in volle gang. Onze (vrijwilliger) braziliaanse advocaat José Romildo Gomes begeleidt het hele proces en maakt de afspraken, zorgt ervoor dat alles juridisch helemaal klopt. Het is een uitkomst dat we zulke gekwalificeerde mensen bereid hebben gevonden ons gratis te helpen.
Intussen hebben we ook de herziene begroting gereed en gaan we nu volop het traject van subsidie-aanvragen in.
Als gevolg van de dalende Dollarkoers (ook ten opzichte van de braziliaanse munt, de Real) zullen we alles op alles moeten zetten om een en ander financieel rond te krijgen.

Help!
Onze grootste zorg is het in stand houden van onze DUURZAME ONTWIKKELINGSHULP via de ESCOLA DOS ANJOS en de COSKIBRA in Brazilië. Daarom blijven we U vragen om ons te steunen met een bijdrage op postgiro 208356 van de SKIBRA te Eijsden, of door bij uw bank of via postgiro een machtiging (zie bijgaand voorbeeld) voor periodieke bijdragen voor de actie ADOPTEER EEN JUF af te geven.