NEKKRAMP, SPONSORLOOP, ZIEKTEKOSTENVERZEKERING 

16-04-2003


Meningitis.
Op de ESCOLA dos ANJOS is weer eens meningitis (nekkramp) geconstateerd bij één van de leerlingen. Paniek in de tent. Vookómen moest worden dat andere kinderen besmet raken. Gelukkig was er een lang weekend waarin de school en alle spullen grondig gewassen kon worden. Er werd flink met chloor gewerkt, wat uiteindelijk op de juffen die het poetswerk op zaterdag deden, ook hoofdpijn en een ziek gevoel teweegbracht.
Een behoorlijke domper na het succes van de ontmoeting met Máxima. En dan is er ook nog de gevreesde ziekte SARS opgedoken in Brazilië. Hoewel het een immens groot land is, houdt het de gemoederen flink bezig. Ze hebben al genoeg te stellen met Dengue, Malaria, Meningitis en AIDS. Om maar een paar actuele levensbedreigers te noemen.

Jeanne d’Arc sponsorloop
Net als in voorgaande jaren bruist het op het Jeanne d’Arc college in Gronsveld weer van de activiteiten. De scholieren maken zich op voor twee dagen van ludieke en sportieve inspanningen, alles met het doel om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor projecten ten behoeve van kinderen in ontwikkelingslanden. Ook SKIBRA is dit jaar één van de begunstigden. We zullen op donderdag 17 en vrijdag 18 april  a.s. acte de présence geven met informatie over ons werk. En misschien bezoekt Sérgio, de braziliaanse voetballer van Roda JC ons ook wel tijdens die dagen. Hou pen en papier maar gereed voor een handtekening! Hij heeft toegezegd te komen als het even kan.
 
De voorbereidingen voor de uitbreiding van de Escola dos Anjos met een speelterrein en extra lesruimte vorderen gestaag. Aangezien de eigenaar van het terrein dat we willen kopen overleden is, moeten alle potentiële erfgenamen een acte van ‘geen bezwaar’ tekenen vóór de transactie bezegeld kan worden. Het wachten is slechts op de handtekening van een potentiele erfgenaam die nu in Italië woont. Gelukkig zit onze vrijwilliger – advocaat José Romildo Gomes er bovenop. Hij zorgt dat alles goed komt. En dan komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling!

Dank!
Door het succes van de actie ADOPTEER EEN JUF konden we bijvoorbeeld bijdragen in een ziektekostenverzekering voor de juffen, en dat heeft ze alle vier al zéér goede diensten bewezen. Helaas begon 2003 slecht voor de juffen, zodat ze om de beurt helaas (om uiteenlopende redenen) een beroep moesten doen op medisch onderzoek, soms röntgenfoto’s, een oor-operatie en medicamenten. Zonder uw hulp was het voor hen niet mogelijk geweest om snel adequate medische zorg te krijgen.
Onze grootste zorg is het in stand houden van onze DUURZAME ONTWIKKELINGSHULP door de Braziliaanse juffen te behouden. Daarom blijven we U vragen om ons te steunen met een bijdrage op postgiro 208356 van de SKIBRA te Eijsden, of door bij uw bank of via postgiro een machtiging (zie bijgaand voorbeeld) voor periodieke bijdragen voor de actie ADOPTEER EEN JUF af te geven.