SKlogo

Missie van SKIBRA: Zorgen dat kinderen geen straatkind worden.

17-12-2003

Geweld!
Het jaar 2003 zal de boeken in gaan als het jaar van geweld tegen vrouwen in de staat Pernambuco. Zoals u weet ligt onze Escola dos Anjos in de hoofdstad van deze staat, Recife. In 2003 werd een explosie van geweld genoteerd. Of dit een algemene stijging is, of een gevolg van het groeiend aantal aangiften, is nog niet duidelijk. Zoals we eerder schreven, is het ongewoon dat er aangifte gedaan wordt, omdat de daders meestal weer snel vrijuit gaan en men dus bang is voor represailles.
De bewegingen die vechten voor de rechten van de vrouwen doen hun uiterste best om dit probleem steeds weer kenbaar te maken. Hoewel het er nu op lijkt dat daarvan de vruchten geplukt kunnen worden, zal dit pás echt mogelijk zijn in januari, als de nieuwe wet van 9 oktober 2003 ingaat. Daarbij is 2004 ook ingesteld als het Jaar van de Vrouw in Pernambuco. Hiermee wil de regering haar betrokkenheid uitdrukken in de strijd om de stijgende trend in geweld tegen vrouwen (zowel op straat als thuis) om te zetten in een dalende. Dat betekent dus dat er ook meer aangiften opgenomen moeten kunnen worden en dat daaraan bovendien door de overheid een vervolg wordt gegeven, in de zin van vervolging en bestraffing van de daders. We zullen zien …

Kerstmis: KERSTPAKKET!
Nog een week en dan is het Kerstmis. De juffen zijn al met bestellingen voor het maken van kerstpakketten in de weer, maar het ontbreekt nog aan voldoende geld voor dit doel. Bij alles wat er zich in deze tijd afspeelt (droogte, eindexamens, inflatie) kunnen ze deze zorgen er niet bij hebben. Daarom een laatste maar dringende oproep. Heeft u al gedacht aan een BIJDRAGE voor Kerstmis 2003? Een SKIBRA kerstpakket is geen luxe! Onze juffen stoppen er hoogwaardige voedingsmiddelen in, voor alle leeftijden! Dan hebben de gezinnen van onze leerlingen TENMINSTE IETS VOEDZAAMS TE ETEN MET KERST.

Bijdrage
Zoals elk jaar vragen we U om een bijdrage voor de kerstpakketten voor ‘onze’ gezinnen. Het zijn werkelijk de allerarmsten in de krottenwijken. We kunnen niet de pakketten hier samenstellen en transporteren, dat zou ook de lokale economie in onze krottenwijk teveel verstoren. Bovendien zou het maar de vraag zijn of de pakketten op de juiste plaats zouden arriveren. Belangrijk voordeel is, dat we nu de lokale middenstand een centje kunnen laten bijverdienen, door de kerstpakketten in de kleine buurtwinkeltjes te bestellen. Zo stimuleren we ook nog een beetje de kleine lokale economie.
U kunt uw bijdrage overmaken op GIRO 208356 van STICHTING KINDERZORG BRAZILIË onder vermelding van KERSTPAKKET. U zorgt daarmee dat een gezin MET KERSTMIS IETS TE ETEN heeft. Het is nog niet te laat!

Ideetje!
Eén van onze trouwe donateurs had een leuk ideetje: In plaats van kerstkaarten verstuurt zij waar mogelijk haar kerstwens per e-mail. De portokosten en kosten voor wenskaarten die ze daarmee uitspaart, zijn bestemd voor … een Kerstpakket van SKIBRA!


Bij voorbaat dank en Zalig Kerstfeest voor u allen!
HELP DE JUFFEN!
Mede dankzij de ondersteuning die we van de deelnemers in de actie ADOPTEER EEN JUF krijgen, hebben we de (braziliaanse) juffen voor het komende schooljaar 2004 kunnen behouden. Zij zijn niet alleen goed en gemotiveerd, maar onderling ook echte vriendinnen. Het is goed om te zien dat we een hecht team hebben van mensen die toch heel zwaar werk doen en blijven eraan werken om hun situatie te verbeteren. We zijn blij met alle hulp die we via deze actie krijgen. NADJA, ROSEANE, FLÁVIA, CLEIDE en QUITÉRIA kunnen op ons rekenen. Doet U al mee? Voor een kleine bijdrage per maand op GIRO 208356 t.n.v. STICHTING KINDERZORG BRAZILIË te EIJSDEN helpt U ons flink op weg! Vergeet niet erbij te vermelden: ADOPTEER EEN JUF. Vul de bijgaande machtiging vandaag nog in en stuur hem naar Uw bank. Bij voorbaat dank!