Op onze vernieuwde website WWW.SKIBRA.NL kunt u meer nieuws vinden.

De missie van SKIBRA:

Zorgen dat kansarme kinderen in Brazilië geen straatkind worden.

28/05/05

WERELDECONOMIE EN 1 MEI

Zoals overal elders in de wereld, zijn ook in Brazilië de effecten merkbaar van de ‘economische winter’. President Lula kan zijn verkiezingsbeloften niet waarmaken, hetgeen bleek uit de beperkte verhoging van het minimumloon. Dat ging van 240 naar 260 Real. Weliswaar ruim 1 procent meer dan de inflatie de afgelopen maanden, maar wie kan er nu leven van omgerekend 75 Euro per maand. Gevolg: op 1 mei 2004 hebben alleen al in São Paulo 2,2 miljoen mensen geprotesteerd tegen deze te lage verhoging. Zij voelen zich verraden door hun president, die afkomstig is uit de centrum-linkse Arbeiderspartij. De oppositie roept hem op, af te treden. Tijdens zijn ambtstermijn is de werkloosheid gestegen tot 13 procent en kromp de economie met 0,2 procent. Toch wordt de Braziliaanse economie toch beschouwd als de motor van Zuid-Amerika. Maar enige investeringsinjecties uit het buitenland blijven uit.


EUROPA

En dan vieren we in Europa de uitbreiding van de Europese Unie naar 25 landen en 455 miljoen inwoners. Horen we op het journaal dat de westerse EU-landen zomaar even 12 MILJARD Euro overmaken naar de nieuwe EU-landen waarvan het grootste deel naar Polen, om het toetreden te vereenvoudigen.

Lichtpunt Stuttgart: IRONMAN GERMANY TRIATHLON 2004

Op 11 juli wordt in Frankfurt de ‘LANGSTE DAG’ beleefd, waarop de IRONMAN TRIATHLON (zie ook internet http://www.ironman.de ) wordt afgewerkt door atleten van wereldklasse. Ook de mensen van het TRITEAM (www.triteam.eu.org) doen eraan mee: Ad Klein, Peter Hendrix en Pieter Zeijen. De Triathlon bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Het Triteam heeft aangeboden dat we de prestatie (kilometers) mogen ‘verkopen’, de gehele opbrengst wordt voor de Escola dos Anjos. Volgende keer kunnen we meer details vermelden. Nu willen we graag vrijwilligers oproepen om de verkoop van sponsorkilometers mede te organiseren. Het aanbod van de topsporters staat. WIE HELPT? E-mail: SKIBRA@BIGFOOT.COM of telefoon: 043-4098034.


ADOPTEER EEN JUF
“Onze” kinderen zijn geen oorlogskinderen. Maar de leefomstandigheden zijn niet echt verschillend. Armoede troef, geen hygiëne, geen veilig gezin, geen toekomstperspectief. De veroorzakers van deze miserie zijn niet zo eenduidig aan te wijzen als in geval van oorlog. Hoewel…wij weten uit de geschiedenis van de afgelopen 500 jaren wel een paar oorzaken te noemen. Als u nog zou twijfelen aan de toegevoegde waarde die onze juffen voor de armsten hebben, mag bovenstaand verhaal u die twijfel misschien wegnemen. Niet alleen door het reguliere en goede onderwijs dat ze geven, maar ook door hun attentie voor de gezinnen van de kinderen. NADJA, ROSEANE, FLÁVIA, CLEIDE en QUITÉRIA kunnen op ons rekenen. Doet U al mee? Voor een kleine bijdrage per maand op GIRO 208356 t.n.v. STICHTING KINDERZORG BRAZILIË te EIJSDEN helpt U ons flink op weg! Vergeet niet erbij te vermelden: ADOPTEER EEN JUF. Vul de machtiging vandaag nog in en stuur hem naar Uw bank. Bij voorbaat dank!