Op onze vernieuwde website WWW.SKIBRA.NL kunt u meer nieuws vinden.

De missie van SKIBRA:

Zorgen dat kansarme kinderen in Brazilië geen straatkind worden.

28/05/25

TRIATHLONTEAM LOOPT “IRONMAN” FRANKFURT VOOR DE ESCOLA DOS ANJOS

Het triathlonteam RonforRun – Wiertz bestaat acht jaar. De kern van het team wordt sinds de oprichting in 1996 – 1997 gevormd door Pieter Zeyen (Limbricht), Peter Hendrix (Brunssum) en Ad Klein (Sittard). Voor meer informatie: www.triteam.eu.org .

Allen zijn ervaren triathlonsporters, die reeds aan vele internationale evenementen deelnamen. Een greep uit de prestaties: Ironman Klagenfurt (Oostenrijk) en Frankfurt (Duitsland) Lanzarote (Spanje), Penticton (Canada), Foster-Tuncurry (Australie) en Gordon’s Bay (Zuid Afrika)

In zijn leeftijdscategorie heeft Pieter ook namens Nederland deelgenomen aan o.a het WK Lange Afstand in Nice in 2002. Voor het eerst zal Pieter dit jaar deelnemen aan een zogenaamde Ironman. Dit is een hele triathlon (3,8 km zwemmen – 180 km fietsen – 42 km hardlopen).

Naast de triathlon van Frankfurt (www.ironman.de) nemen alle drie deel aan (regionale) loopwedstrijden en zijn zij ter voorbereiding op de triathlon van Frankfurt ook als trio aanwezig op de het Open Nederlands Triathlon Kampioenschap te Stein van 18 tot 20 juni 2004 (http://www.triathlonstein.nl/). Ga kijken!


Ze schrijven:

Aangezien wij als sporters naast veel plezier in het beleven van onze trainingen en wedstrijden ook sociaal bewogen zijn hebben wij door kennismaking met Gerard Popma besloten de Stichting Kinderzorg Brazilië te willen steunen. Wij doen dat door de door ons af te leggen kilometers (3,8 km zwemmen + 180 km fietsen + 42,195 km hardlopen = 225,995 km per atleet) ter beschikking te stellen aan bovengenoemde Stichting. Op 11 juli 2004 zullen wij ieder deze afstand afleggen om ons individuele doel (finishen) te behalen.

Wij hopen dat onze inzet een stimulans voor u is om een bijdrage te leveren aan het goede doel, door onze prestatie financieel te honoreren. Wij hoeven er niets van te hebben, alles gaat naar Stichting Kinderzorg Brazilië. Wat dacht u van 10 cent per Km? U bent natuurlijk vrij in het vaststellen van uw sponsorbijdrage, die u kunt overmaken op postgiro 208356 van Stichting Kinderzorg Brazilië onder vermelding van IRONMAN. Zo weten wij dan later, wat we bij elkaar gesport hebben…..!”Oud papier (volgende week alweer!), ARBO ook voor vrijwilligerswerk?

Zoals u misschien weet, loopt ondergetekende sinds een paar maanden mee om op de eerste zaterdag van elke maand oud papier op te halen. Enerzijds als erkentelijkheid voor de steun die we van het Missie Comité krijgen voor onze Escola dos Anjos, anderzijds ook om wat meer lichaamsbeweging te hebben, gecombineerd met iets nuttigs. Wat naast de saamhorigheid onder de vrijwilligers het meest opvalt aan dit werk wel hoe ZWAAR het eigenlijk is, en welke PRESTATIE de vrijwilligers van het Missie Comité al jaren neerzetten. Behalve KILOMETERS SNELWANDELEN, ook BUKKEN en GEWICHTHEFFEN, honderden zo niet duizenden keren. Zo’n zaterdag is bijzonder lang en tegen het einde van de middag voel je de spieren en de gewrichten protesteren. Het is wel geen triathlon, maar de collectieve prestatie is er niet minder om!

De wet op de Arbeidsomstandigheden (ARBO) geldt toch ook voor de vrijwilligers, die af en toe ook afgelost moeten worden. In sommige straten en woonerven wordt er door de bewoners hier al goed rekening mee gehouden. Dozen zijn NIET TE ZWAAR geladen, vaak met touwtjes gebonden, zodat het papier er niet uitvalt. Want naast bukken en gewichtheffen óók nog eens KRUIPEN om gevallen of losliggend papier op te rapen, dat kan voorkómen worden. Wat verder heel belangrijk is: ZET DE DOZEN ZOVEEL MOGELIJK BIJ ELKAAR op een hoek van de straat of woonerf. Niet alleen is het werk voor de vrijwilligers dan efficiënter, het is óók veiliger en minimaliseert verkeers-overlast. Die grote vrachtwagens moeten vaak op de centimeter manoevreren om langs autos te komen (als ze er al langs kunnen), moeten vaak achteruitrijden (gevaar voor spelende kinderen!), kortom, het is vaak een nodeloos gevaarlijk gedoe. Als de vrachtwagen niet langs de geparkeerde autos’s kan, moeten de vrijwilligers ecxtra lange afstanden sjouwen met de (soms te zware) dozen papier. Door papier bij elkaar te zetten, en op die bewuste zaterdag slim te parkeren, kunt u het de vrijwilligers van het MissieComité een stuk makkelijker maken. Zonder veel moeite. Tenslotte: trap lege dozen plat en stop ze bij elkaar in één doos. Het scheelt weer een aantal keren bukken.


ADOPTEER EEN JUF
“Onze” kinderen zijn geen oorlogskinderen. Maar de leefomstandigheden zijn niet echt verschillend. Armoede troef, geen hygiëne, geen veilig gezin, geen toekomstperspectief. De veroorzakers van deze miserie zijn niet zo eenduidig aan te wijzen als in geval van oorlog. Hoewel…wij weten uit de geschiedenis van de afgelopen 500 jaren wel een paar oorzaken te noemen. Als u nog zou twijfelen aan de toegevoegde waarde die onze juffen voor de armsten hebben, mag bovenstaand verhaal u die twijfel misschien wegnemen. Niet alleen door het reguliere en goede onderwijs dat ze geven, maar ook door hun attentie voor de gezinnen van de kinderen. NADJA, ROSEANE, FLÁVIA, CLEIDE en QUITÉRIA kunnen op ons rekenen. Doet U al mee? Voor een kleine bijdrage per maand op GIRO 208356 t.n.v. STICHTING KINDERZORG BRAZILIË te EIJSDEN helpt U ons flink op weg! Vergeet niet erbij te vermelden: ADOPTEER EEN JUF. Vul de machtiging vandaag nog in en stuur hem naar Uw bank. Bij voorbaat dank!