SKlogomissie van SKIBRA:
Zorgen dat kinderen geen straatkind worden.

21-07-2004


MATEUS 
Na wederom een lange dag (van 6 tot 16:30) bij het SUS met Mateus, zijn moeder en zijn zusje, vertelde uiteindelijk de medica dat Mateus inderdaad “ANANISMO” heeft. Dit is een bijzonder zeldzame erfelijke afwijking, gekenmerkt door ernstige groeivertraging en duidelijke afwijkingen in spieren, lever, hersenen en ogen (bron: WebMDhealth, internet). Ananisme is een vorm van dwerggroei. En dat kun je van MATEUS wel zeggen. Met zijn 5 jaar meet hij slechts 86 centimeter en weegt hij nog geen 11 Kilo. Door consequent met Mateus voor medische onderzoeken te gaan vragen bij de SUS, het hospitaal voor armen, heeft de ESCOLA DOS ANJOS in ieder geval bereikt dat zijn medicamenten door de staat Pernambuco zullen worden vergoed. Vanaf wanneer is nog niet bekend. Typisch Brazilië. Voorlopig betaalt de Escola dos Anjos zijn medicamenten en extra voeding, dankzij giften hiervoor van meelevende mensen uit Eijsden. De medica gaf nog maar eens aan dat Mateus consequent goed moet eten. Ook moet hij nog 7 dagen onderzoek ondergaan en moet hij elke dag een injectie krijgen. De directrice van de Escola dos Anjos laat niet na om te controleren en brengt regelmatig verrassingsbezoekjes aan huize Mateus. Dan treft ze Mateus en zijn zusje vaak in onderbroekje op straat aan (ZIE Bijgaande FOTO, Mateus 2e van rechts) en moet ook steeds weer constateren de moeder niet goed voor Mateus zorgt en dat hij al de hele dag geen fatsoenlijk eten heeft gehad. Waar zij dan maar weer voor zorgt. Chapeau!! (In het Braziliaans: CHAPEU !).

HOORAPPARAAT OPENT MOGELIJKHEDEN
Een dankbrief kregen we dit weekeinde van een man uit Recife, JAIRO, die een hoortoestel kreeg, donatie van de helaas overleden mevrouw Kempen, een van onze donateurs van het eerste uur.
aparelho
JAIRO is bijna-doofstom. Met het hoortoestel kan hij enigszins horen wat er gezegd wordt. Na lang wachten werd hij door het SUS (hospitaal voor de armen) onderzocht en werd het via SKIBRA gekregen hoortoestel aangemeten. Hij is erg blij beter te kunnen deelnemen aan de maatschappij en verwacht zelfs dat hij nu werk kan krijgen. Hij schreef: “Hier in Brazilië krijg je zelden iets als gift, en de hoortoestellen zijn véél te duur voor armen. Dankzij SKIBRA kan ik nu weer horen en een baan zoeken”. 
Mocht u óók een hoortoestel hebben dat nog functioneert, dan weet u bij deze dat via SKIBRA arme mensen in Brazilië ermee geholpen kunnen worden. U kunt het bij ons afgeven (Klimmerseind 4) of bellen naar 043-4098034.

 
BERICHT TRIATHLONTEAM “Ironman Frankfurt”
De leden van het triathlonteam Wiertz – Ron for Run hebben op 11 juli succesvol deelgenomen aan de Ironman Germany in Frankfurt. Deze hele triathlon (3,8 km zwemmen – 180 km fietsen – 42 km hardlopen), werd door alle drie de deelnemende leden van het team volbracht. De gedane trainingsarbeid heeft dus zijn nut bewezen. logo
Gelukkig zat het weer enorm mee op deze dag alhoewel het daar niet echt naar uitzag. Op een paar druppels regen na bleef het droog wat de prestaties van de atleten zeker te goede gekomen is. Ook het massaal toegestroomde publiek, de Duitse politie sprak van zo’n 300.000 toeschouwers, wist alle 2000 deelnemende atleten vooruit te stuwen.
De dag begon om 07.00 uur met het zwemmen en eindigde meer dan 10 uur later in het centrum van Frankfurt. PETER Hendrix zette een tijd neer van 10 uur en 44 minuten, AD Klein 11 uur en 39 minuten en tot slot kwam PIETER Zeijen in 12 uur en 5 minuten over de finish. Het was een sfeervolle wedstrijd die uitstekend georganiseerd was en waaraan wij veel plezier beleefd hebben.
GOED DOEL !
Hopelijk wordt het ook voor Skibra een succes. Wanneer onze inzet een leuk resultaat opgelevert kijken wij met nog meer vreugde terug op deze dag. Laat SKIBRA daarom niet met lege handen staan, maar steun hen en daarmee een heel goed doel.
NB: De opbrengst van sponsordonaties tot heden is €650, er was door ons als atleten op het dubbele gerekend, om in elk geval een assistente voor de ESCOLA DOS ANJOS te kunnen sponsoren. Zeker nu we de TRIATHLON met succes uitgelopen hebben, hopen we dat er nog donaties volgen  (op giro 208356 van SKIBRA, onder vermelding van IRONMAN)…. 
Ad, Pieter en Peter

ADOPTEER EEN JUF
De toewijding en trouw waarmee onze juffen voor de kinderen van de ESCOLA DOS ANJOS zorgen verdient brede steun. Doe daarom mee in het sponsorprogramma “Adopteer een Juf”. Met een kleine vaste bijdrage per maand, per kwartaal of per jaar op GIRO 208356 t.n.v. STICHTING KINDERZORG BRAZILIË te EIJSDEN kunt u meedoen. Vergeet niet erbij te vermelden: ADOPTEER EEN JUF.Het is de meest directe en effectieve vorm van duurzame ontwikkelingshulp gericht op de armste kinderen in de Derde Wereld.. Bij voorbaat dank!