SKIBRA

NIEUWS
26-03-1995

Lar do Garoto
Mede met de opbrengst van de vastenaktie vorig jaar konden we de creche Lar do Garoto ombouwen van een kinderpakhuis tot een echte kinderopvang. We konden ook bedden kopen, en tafels, borden, drinkbekers, bestek en eten, en tandpasta en tandenborstels, een groot fornuis om eten te koken en een koelkast.

En iedereen was zó blij. Zó blij dat iemand aan ze denkt. Dat er mensen zijn die om ze geven. Dat betekent voor hen en ook voor ons dat God echt bestaat en dat Hij helpt.

Onze bedoeling is om de creche, en de gezinnen in de wijk, te blijven helpen. Pas als we in staat zijn om dat vol te houden, kunnen we zeggen dat onze hulp uiteindelijk resultaat heeft. Dat kinderen en ouderen in staat zijn gesteld om hun situatie te verbeteren. Iedereen daar, van jong tot oud, heeft ons hard nodig. Nodig, om te leren, nodig om een vak te leren, nodig om een beter leven te maken.

Slavernij
De slavernij is in Brazilie pas zo'n honderdtien jaar geleden afgeschaft. En vaak, bezien vanuit onze situatie, lijkt het wel dat de slavernij nog bestaat. Er zijn nog mensen, die er nog teveel bij gebaat zijn dat de situatie zo in stand gehouden wordt. Het lijkt alsof iedereen eraan gewend is en het accepteert, of niet de moed heeft om er iets aan te doen.

Maar ze blijven op God vertrouwen dat er ooit hulp voor hen komt. En ze blijven ook elkaar bijstaan in de nood. Delen dat wat ze hebben en dat wat hen ontbreekt. En dat lijken wij in onze westerse samenleving juist vergeten te zijn. Zo bezien geven zij ons de kans om die draad weer op te pakken.

Wij met zijn allen, kunnen hen tonen dat hun vertrouwen terecht is. Wij kunnen tonen dat we Gods opdracht van Liefde verstaan. Dat geeft deze mensen dan nieuwe moed en wilskracht. En zij zullen hun best doen om hun ons niet teleur te stellen.

SKIBRA rekent hiervoor ook deze vastenaktie weer op U.

Stichting Kinderzorg Brazilië:
Klimmerseind 4, 6245 HH Eijsden
Telefoon/fax: (043) 409 80 34
e-mail: skibra@bigfoot.com
Rabobank Eijsden: 11.50.83.413