SKIBRA

NIEUWS
09-08-1996


Na lange tijd stilte weer een beetje nieuws:

In mei en juni bezochten wij onze projekten in Recife. En de COSKIBRA in Recife (de Conselheiras -adviseuses- van de SKIBRA) heeft versterking gekregen van mevr. Doralice Malafaya, die al 38 jaar evangelisatie doet in de katholieke kerk. Zij zal met name Lar do Garoto en de vereniging van huismoeders in Santo Amaro begeleiden.

Lar do Garoto hebben we met eigen ogen kunnen bewonderen. De vooruitgang in onderkomen voor de kinderen is heel duidelijk. Er zijn nu drie echte slaapzalen, veel nette wc's, een mooie keuken en alle muren zijn netjes afgewerkt. We hebben vier extra stapelbedden met 8 matrassen gekocht en nog eens 8 matrassen om de vieze dingen te vervangen die nu op de bedden lagen. Voor Lar do Garoto 'sparen' we nog verder voor opbergkastjes, keukenkastjes, ventilatoren en kleerkasten.

Met de "Conselho de Moradores de Santo Amaro", een reeds bestaande vereniging van vnl. huismoeders, en de creche Lar do Garoto hebben we het nieuwe projekt gestart: de bouw van een verenigingslokaal. Dit zal komen op het terrein van Lar do Garoto, waar overdag de kinderen er les kunnen krijgen, en ook overdag en 's avonds de buurtbewoners. We vonden een goede architect en andere medewerkers. Doralice zal zorgen dat zij zo efficient mogelijk werken. Ze heeft reeds bewezen dat ze dat kan.

In juli was bij ons te gast Mevr. Quitéria Lima dos Santos uit Recife, vanaf het begin een belangrijke steunpilaar voor SKIBRA. Zij hielp Dhr. Soudant mee de ontvangst van "Rome Wij Komen" voor te bereiden (Aula indelen, schoolplein schoonvegen, spandoek schilderen), maar kon de aankomst helaas niet bijwonen omdat ze net die ochtend naar Brazilië terug moest. Zij zal voortaan het bestuur van de stichting versterken, zij het op afstand.

Onze helden van "Rome Wij Komen" kwamen op 3 augustus opmerkelijk fit terug van hun succesvolle reis en boden SKIBRA een cheque t.w.v. Fl. 11.642,= aan. Een fantastisch resultaat en wij zijn dan ook bijzonder blij en dankbaar.

Stichting Kinderzorg Brazilië:
Klimmerseind 4, 6245 HH Eijsden
Telefoon/fax: (043) 409 80 34
e-mail: skibra@bigfoot.com
Rabobank Eijsden: 11.50.83.413