Vakantiewerk
26-08-1999
Goed idee!
Op het einde van schooljaar 1998/1999 mochten wij een cheque in ontvangst nemen van Fl.200,= zijnde de opbrengst van een verjaardagsinzameling van Juffrouw Solange Joosten in klas 5b van De Cramignon. Tijdens een klassengesprek vroeg juffrouw Solange of iemand een goed doel wist.
Marcelo had meteen een voorstel. Hij weet dat SKIBRA (Stichting Kinderzorg Brazilië) dag en nacht bezig is met onze school "Escola dos Anjos". Deze school bestaat sinds 1997 en is opgebouwd met o.m. bijdragen uit Eijsden. De school is gevestigd in een van de sloppenwijken in de wijk San Martin, in Recife, Brazilië. 
Recife is de geboortestad van Marcelo en zijn broers. 
Marcelo vertelde dat hij spaart voor eten voor de arme kinderen in Brazilië. Juffrouw Solange kreeg toen het idee om voor haar verjaardag geen kadootjes te vragen, maar een beetje geld voor dit goede doel en zodoende brachten de kinderen wat geld mee en ontstond het mooie bedrag van F 200 gulden. 
Tijdens de afgelopen zomervakantie heeft Marcelo de cheque voor voedselhulp overhandigd aan de directrice van onze school "Escola dos Anjos", tijdens een vergadering met de ouders. 
Juffrouw Solange, heel erg bedankt voor deze geste en vooral ook aan de klasgenoten van Marcelo, die dit gerealiseerd hebben. Een voorbeeld dat navolging verdient.

Vakantiewerk
Tijdens ons verblijf hebben we ons nuttig kunnen maken met herstelwerkzaamheden in de school. Het bleek dat het waterreservoir onder de grond lek was, zodat de school regelmatig geen water had om bv. de WC's te spoelen en om te poetsen, aangezien de waterleidingmaatschappij maar ééns per 10 dagen water levert. We hebben het reservoir opnieuw afgesmeerd, deuren weer sluitend gemaakt, bureau's hersteld, computerproblemen opgelost (de printer 'deed het niet'), boekenplanken gemonteerd, en vele muggenhorren gemaakt. Nu het regenseizoen is aangebroken, komen er ontzettend veel muggen, met alle gevaar voor ziektes als Malaria en Dengue. Dat gevaar hebben we proberen in te dammen door de school aan alle kanten met horren te beveiligen.
De schoolvakantie is nu ook op de Escola dos Anjos weer voorbij. We gaan er aan beide zijden van de oceaan weer tegenaan, om te zorgen dat alles goed blijft funktioneren.

Alfabetisering.
Tijdens de vergadering met de ouders, heeft de directrice aangeboden om alfabetiseringscursussen te starten voor de moeders, zodat ze hun kinderen kunnen begrijpen/helpen.
Er is belangstelling voor, maar geen geld. We hebben Uw hulp dringend nodig.  Gelukkig heeft de Eijsdense Ondernemings Vereniging aan ons gedacht, bij gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de KOH. Denkt U ook aan ons?

Schoolverlaters
JAWEL !!!! De eerste 8 kinderen (7 jaar)  mogen van onze school doorstromen naar het gemeentelijk onderwijs: ze kunnen al lezen, schrijven en rekenen, en mogen nu naar de openbare lagere school. Dat wordt een happening, in December! Een eerste beloning voor vele inspanningen en veel steun uit Eijsden.
Bedankt! 

Stichting Kinderzorg Brazilië:
Klimmerseind 4, 6245 HH Eijsden
Telefoon/fax: (043) 409 80 34
e-mail: skibra@bigfoot.com
Rabobank Eijsden: 11.50.83.413 
Ons "huisadres" op het Internet is HTTP://MEMBERS.BIGFOOT.COM/~SKIBRA