NIEUW WATERRESERVOIR SÃO BENTO DO UNA
wassen
11 februari: Hoera, er komt weer water uit de leiding. Gauw de was doen die al die tijd is blijven liggen!
bekisting
Zo te zien kan de CISTERNA rond het weekeind van 15 februari klaar. Met CARNAVAL is gewoon doorgewerkt! En dat in Brazil!
Uit de grond!
Inmiddels (11 februari 2013) is de CISTERNA uit de grond en de bekisting voor de pilaren gemaakt.
Vereende krachten
Weldra krijgt hij hulp van andere harde werkers!
Reparatie omheining
Vervolgens gaat hij aan de slag om de boel te repareren. Bezoek van de ezel van de buren kunnen we niet gebruiken! Die vreet alle planten op.
Transporte de longe
9 februari 2013: Als het water niet uit de leiding komt gaat Erivan met paard en wagen van ver weg een beetje water halen om de ergste nood te lenigen. De bouw moet verder! Hij ziet dat de omheining stuk is gereden door vrachtautos....
Op vrijdag 25 januari 2013 werd de laatste handgelegd aan de fundering van een nieuw waterreservoir.
bitoneira
Cisterna1
Colaborar
Dit reservoir moet zorgen voor een watervoorraad van 75 Kubieke meter om mensen, dieren en aanplant ook in droge tijden van water te voorzien.
cisterna fundo

fundo
De geplande opleverdatum is 7 februari 2013. Ambitieus, maar het moet kunnen met zoveel enthousiaste inzet van bouwvakkers en leden van de COSKIBRA in Sao Bento do Una.
cisterna
Aguar

Bitury
Barragem do Bitury, janeiro 2013
Waterrantsoenering in Belo Jardim.
Door Josué Figueira (http://paredaodopovobj.com.br)  03 December 2012

Belo Jardim zal rekening moeten houden met rantsoenering van water vanaf 10 december 2012. Het probleem is veroorzaakt door het uitblijven van regen, met als resultaat dat het waterpeil in de stuwmeren Barragem do Bitury en Barragem Pedra Moura te laag wordt.

Volgens persberichten, zullen de hoger gelegen delen van Belo Jardim 4 dagen water hebben en 3 dagen geen water, voor de lager gelegen delen geldt dan het tegenovergestelde. Als vóór Februari 2013 geen regen valt in Belo Jardim, zal de stad van water voorzien worden met behulp van tankwagens. Er wordt opgeroepen om extra op te letten geen water te verspillen.

Aanvullend nieuws uit eigen bron, 26 januari 2013
Aangezien sinds maandag 21 januari geen water meer uit de waterleiding komt blijven we bellen naar de waterleidingmaatschappij. Het laatste nieuws is nu dat de twee grote waterpompen van Belo Jardim stuk zijn. De hele stad en zijn verzorgingsgebied zit nu permanent zonder water. Water voor het ziekenhuis wordt aangevoerd met tankwagens, vanuit streekcentrum Garanhuns (100 Km verderop).

NB: De Escola dos Anjos ligt precies op het grensgebied tussen São Bento do Una (47.000 inwoners) en Belo Jardim (75.000 inwoners). Het leidingwater dat de school ontvangt is afkomstig uit Belo Jardim. De bouw van het nieuwe waterreservoir van de Escola dos Anjos dreigt stil te vallen wegens gebrek aan water.